Hvad er interim management?

Som virksomhedsejer eller -leder kan det være en udfordring at balancere budgettet og samtidig sikre, at arbejdet bliver udført på en effektiv og produktiv måde. En løsning på denne udfordring kan være interim management.

Hvad er interim management og hvorfor er det effektivt?

Med interim management lejer virksomheden en professionel konsulent/medarbejder i en afgrænset periode til at løse en specifik opgave eller udfylde en (pludselig) ledig plads i virksomheden. Virksomheden kan således få udfyldt en manager/chef/lederstilling i en midlertidig periode, evt. indtil en fast profil er fundet, med interim-management.

Fordele ved at benytte sig af interim management

Fordelene ved at bruge interim management er fleksibiliteten og effektiviteten af hurtigt eksekvering. Ved at benytte sig af denne løsning udfylder man en midlertidig rolle i virksomheden og fordelene hertil findes i mulighederne for at tiltrække erfarne og specialiserede ledere, der kan påtage sig opgaver hurtigt og effektivt.

Friske øjne udefra

Virksomheden får nye øjne på eksempelvis arbejdsgange og -metoder, systemer og fokusområder. Interim-konsulenten trækker på deres brede erfaring og viden, da de typisk har arbejdet på tværs af virksomheder og brancher, og kan derfor bidrage med nye inputs og sparring på ”as is”.

Omstillingsparate konsulenter

Interim-konsulenter er særligt omstillingsparate, da de er vant til at komme rundt og begå sig i forskellige virksomheder med varierende opgaver, der skal løses. Konsulenterne er derfor skarpe til at sætte sig ind i nye virksomheder og deres specifikke udfordringer, så de hurtigt kan komme i gang med at løse udviklings-, projekt- eller driftsopgaverne.

Effektivitet og handlekraft

Interim konsulenten er specialiserede konsulenter, som er objektive, handlekraftige og resultatorienterede. De er ikke bundet af interne sociale relationer og hierarki, og kan dermed koncentrere sig om opgaven i den givne periode, de assisterer virksomheden. De har altid kundens mål og ønsker for øje, og bliver motiveret af at skabe resultater for den enkelte virksomhed.

”Et friskt pust udefra”

Interim management konsulenten er typisk udadvendte personprofiler, og de medbringer derfor altid et højt energiniveau og gode kommunikations- og samarbejdsevner, der gør dem omgængelige og alsidige.

Stor grad af fleksibilitet

Som virksomhed har man typisk mulighed for at indgå en aftale om assistance, der matcher det præcise behov. Opstart er ofte med kort varsel, og fleksibiliteten går både på omfang, f.eks. antal dage om ugen og på varighed af aftalen, ligesom matchet bliver en konsulent, som har præcist de kompetencer, som virksomheden har brug for.

”Ro på”

Interim management er oplagt som backup på en ledig plads i rekrutteringsprocessen, da konsulenten typisk kan starte hurtigt og sikre virksomheden en god overgang, indtil en ny fastansat medarbejder er på plads. Konsulenten sikrer i disse situationer tid til overdragelse fra den fratrædende medarbejder, tid og overskud til at finde den rette nye medarbejder samt endelig tid til overdragelse, når den nye medarbejder er fundet. Med interim ledelse sikres, at al viden bliver videregivet, og at intet bliver tabt i overdragelsen.

Udnyt fordelene i din virksomhed med interim management

Som det ses af ovenstående, er der rigtig mange fordele for virksomheden ved at anvende interim management – og grundene til, at interim management ofte opleves som effektivt er, at det kan være en værdifuld tilføjelse til en virksomhed, da man kan tilføre specialiserede kompetencer til at tackle en bestemt opgave. Man kan bringe en frisk ekstern synsvinkel til problemet og give virksomheden adgang til ny viden. Man kan hurtigt komme i gang med opgaven, da der er et højt fokus på resultater. En anden fordel ved at anvende interim management er, at virksomheden kun betaler for de timer, der er brugt til at løse opgaven, hvilket kan være en mere omkostningseffektiv løsning end at have en fuldtidsmedarbejder.

Vil du vide mere om, hvordan du kan få gavn af interim management i din virksomhed? Så se mere her!

Få et uforpligtende tilbud

Få et tilbud på en god løsning inden for 24 timer. Vi er klar, når du har brug for at få tilført ressourcer og kompetencer til at få løst dine drifts-, udviklings- eller ledelsesopgaver i din økonomiafdeling.