Faldgruber ved rekruttering af økonomimedarbejdere

Når det kommer til rekruttering af økonomimedarbejdere, er der flere faldgruber, man bør være opmærksom på. Her er nogle af de mest almindelige:

Konkurrencen om dygtige økonomimedarbejdere er hård, især når det kommer til erfarne specialister. Hvis rekrutteringsprocessen ikke er tilstrækkelig attraktiv eller effektiv, kan det være svært at tiltrække og ansætte de bedste kandidater. Det er vigtigt at have en veldefineret og klar jobannonce og en troværdig virksomhedsprofil for at tiltrække kvalificerede ansøgere.

Hvad end du har brug for hjælp fra en økonomichef, regnskabschef, CFO, controller, lønbogholder eller bogholder, er en af de største faldgruber er at have en vag eller uklar jobbeskrivelse. Det er vigtigt at definere klare ansvarsområder, kompetencer og forventninger til den pågældende rolle. Utydelige jobbeskrivelser kan tiltrække kandidater, der ikke har de nødvendige færdigheder eller erfaring, eller det kan resultere i ansættelse af en medarbejder, der ikke passer godt til stillingen.

Det er vigtigt at gennemføre en grundig vurdering af kandidaternes færdigheder og erfaring. Nogle arbejdsgivere undervurderer betydningen af at have fokus på at sikre, at kandidaten har de nødvendige kompetencer og erfaring til at udføre jobbet effektivt. Det kan ske ved grundige interviews som opfølgning på fremsendt CV eller i form af referencer fra tidligere arbejdsgivere.

I dagens digitale tidsalder er teknologiske færdigheder afgørende for økonomiske medarbejdere. Evnen til at arbejde med software, data, regneark og analyseværktøjer er nødvendig for at udføre opgaver effektivt. Manglende vurdering af kandidaternes teknologiske færdigheder kan føre til ansættelse af medarbejdere, der ikke er i stand til at håndtere de krævede tekniske værktøjer og processer.

Økonomimedarbejdere arbejder ofte tæt sammen med andre i virksomheden, herunder ledere, kolleger og andre afdelinger. Det er vigtigt at vurdere, om en kandidat passer godt ind i virksomhedens kultur. En dårlig kulturel pasform kan skabe konflikter og forstyrrelser i arbejdsmiljøet.

Referencer i rekrutteringsprocessen er afgørende for at få en bedre forståelse af en kandidats arbejdspræstation og adfærd. Nogle arbejdsgivere springer over dette vigtige trin eller gør det overfladisk. En grundig reference kan give værdifuld indsigt i en kandidats evne til at udføre økonomiske opgaver og samarbejde godt med andre.

Personligheds- og IQ tests kan som supplement til CV’et, interviewet, cases og referencen mv være med til at skabe sikkerhed for, at kandidaten som person passer ind i organisationen og at kandidaten har det forventede niveau ”kapacitetsmæssigt”. Disse test kan afdække ”bløde” områder hos kandidaten, som kan være kritiske for virksomheden og kan dermed være med til at sikre sig, at du ikke foretager fejlansættelse.  

Det er vigtigt at tilbyde en konkurrencedygtig løn og lønpakke for at tiltrække og fastholde kvalificerede. Der er stor mangel på kvalificerede økonomimedarbejdere og det er derfor nemt for medarbejdere at finde nye ”græsgange” såfremt f.eks. lønpakken ikke er attraktiv.

Nogle virksomheder føler et stort pres for at genbesætte ledige stillinger hurtigt og kan derfor træffe beslutninger uden tilstrækkelig omhu. En forhastet ansættelsesproces kan resultere i at overse vigtige kvalifikationer, foretage dårlige valg eller ansætte kandidater, der ikke passer ind i virksomheden. Det er vigtigt at give tilstrækkelig tid til at gennemgå ansøgninger, gennemføre interviews og grundigt evaluere kandidaterne. Vælg evt. at få en vikar/interim medarbejder ind til løsning af opgaverne, indtil den rette nye medarbejder er fundet.

Vær opmærksom på at...

Ved at være opmærksom på disse faldgruber og tage de nødvendige forholdsregler kan virksomheder forbedre deres chancer for at tiltrække og ansætte de rigtige økonomimedarbejdere.

Har du brug for rådgivning eller hjælp til rekruttering af din næste nye økonomimedarbejder? 

Ring på

Line Arrow 19

Læs seneste nyt fra Adminto

Nysgerrig på mere? Du kan læse meget mere omkring interim og nyheder på det økonomiske område.

Den nye bogføringslov

Den nye bogføringslovs opdaterede deadlines samt godkendte standardbogføringssystemer Ikrafttrædelsestidspunktet i den nye bogføringslov for kravet om digital bogføring er fastlagt for virksomheder, der har pligt

Læs mere »

Få et uforpligtende tilbud

Få et tilbud på en god løsning inden for 24 timer. Vi er klar, når du har brug for at få tilført ressourcer og kompetencer til at få løst dine drifts-, udviklings- eller ledelsesopgaver i din økonomiafdeling.